Creativiteit,

Beleving

en een betere wereld

Dit is waar we bij State elke dag naar streven. We bieden een middag- of avondvullende beleving waarbij we oog hebben voor de individuele behoefte van onze gast. Uitzonderingen zijn een uitdaging, want we willen dat iedere gast zich gewaardeerd voelt en tevreden naar huis gaat.

Sinds we onze deuren geopend hebben in april 2019 hebben we voor hete vuren gestaan als jonge ondernemers. Zo zijn we ouders geworden van een prachtige tweeling en hebben we onze eerste twee jubilea in lockdown ‘gevierd’. Zwaar? Meer dan dat, maar het heeft ons ook laten inzien waar onze idealen liggen en welke koers we met het restaurant willen varen. Ons steentje bijdragen aan een betere wereld voor onze kinderen, waarin ziektes minder kansen krijgen en herstel van biodiversiteit het streven is.

Waar staan we?

Onze creativiteit wordt extra geprikkeld omdat we ervoor kiezen te werken met seizoensgebonden producten. Hierbij ligt de nadruk steeds meer op groenten uit de tuinen van lokale boeren, biologisch vlees uit de polder en (geen overbeviste) vis uit de Noordzee. Daarnaast werken we volgens het kop tot staart-principe, wat betekent dat we alles gebruiken en verspilling niet in ons woordenboek voorkomt. We koken met het beste wat de natuur ons op dat moment te bieden heeft.

Waar willen we heen?

De eerste stappen hebben we al in Lamswaarde gezet. Zo maakten we onder andere duurzamere keuzes wat betreft ons tafelwater (Purezza) en onze koffie (Blanche Dael), die laatste is inmiddels volledig biologisch en traceerbaar. Toch wilden we meer, we wilden nog beter zijn. Onze streven is elke dag nog meer te verduurzamen en daar zijn we heel hard mee bezig. Uiteraard zonder verlies van kwaliteit en smaak, integendeel: die worden alleen maar beter! De individuele behoefte van onze gast staat voorop, die onbezorgd kan komen genieten van enkel (h)eerlijke gerechten waarbij smaakpapillen worden geprikkeld.

2022: een nieuw begin

Eind 2021 hebben we onze deuren in Lamswaarde definitief gesloten om nieuwe deuren in Hulst te openen. State is verhuisd naar de Bierkaai! Het betreft het voormalige pand van De Meerpaal, waar een grondige verbouwing heeft plaatsgevonden. Met onze verhuizing kunnen we onze belangrijkste doelstellingen nog beter realiseren. Ons pand is met het oog op duurzaamheid verbouwd en daar zijn we heel trots op! Het geeft ons de mogelijkheid onze visie veel beter uit te dragen en onze CO2 voetafdruk nog meer te verminderen.

Daarnaast stelt de indeling ons in staat om een totaalbeleving neer te zetten, waarbij de keuken deel uitmaakt van het restaurant. Dit maakt onze gasten als het ware toeschouwers van al het moois dat in de keuken wordt gemaakt. Aan de andere kant hebben we een prachtig uitzicht op een van de mooiste plekjes van Hulst!

Wij ontvangen jullie graag in ons sfeervolle restaurant om te laten proeven hoe mooi respect voor de natuur kan zijn!

Michiel & Joyce

Sarah, Lotte, Bram, Jorn, Bram, Noah, Finn & Sjoerd